Usluge

Visoke vrednosti FSH

Vratite hormonalni balans svom telu…

Visoke vrednosti FSH

Vežbe Aviva metode za kratko vreme snižavaju visoke vrednosti FSH, sa uspešnošću od 95%.

FSH je hormon koji stimuliše razvoj folikula u jajnicma. Proizvodi ga hipofiza i njegov povišen nivo predstavlja pokazatelj za nizak nivo hormona koji proizvode jajnici. Kada jajnik ne funkcioniše ispravno i manjka estogena u određenom periodu ciklusa, hipofiza dobija isuviše slab signal od strane jajnika. Estrogeni naime zaustavljaju proizvodnju FSH jer se dovoljno folikula pokrenulo i ne bi valjalo da se pokreće više (jer bi to uludo trošilo resurse jajnika). Međutim, kad ima malo folikula, nema estrogena koji će zaustaviti lučenje FSH, tako da mozak tj. hipofiza u svom pokušaju da nekako stimuliše preostale folikule luči sve više i više FSH jer nema estrogena koji će reći mozgu “dosta sa FSH!”.

Normane vrednosti FSH se kreću u rasponu od 2 do 10. Nizak FSH (ispod 2) ukazuje na disfunkciju hipofize, a visok FSH (iznad 20) upućuje na to, da jajnik ne funkioniše, da su jajne ćelije lošeg kvaliteta i nastaju teškoće u pogledu ostvarenja trudnoće. Ovaj poremećaj se često javlja kod dama iznad 38 godina starosti, ali se može javiti u bilo kom životnom periodu i to sa ekstremno visokim vrednostima FSH, čak i preko 100.

Nivo FSH takođe teži da varira iz meseca u mesec, i dešava se da odjednom, od veoma visokih vrednosti dođe u normalan okvir i da sasvim neočekivano, ostanete u drugom stanju.


Urednim vežbanjem već nakon mesec dana (!) dolazi do poboljšanja, tj. do pada vrednosti FSH. Redovnim vežbanjem ćete takođe osigurati da se normalne vrednosti FSH ustale i svakog meseca dati sebi novu šansu da zatrudnite.

 

 

Praksa: vežbe Osnovne serije u redovnoj dinamici dok se ne postigne rezultat.

 

  Aviva metoda nije ni holistički, niti „drugi alternativni način lečenja“ već je zasnovana na FIZIOLOGIJI ORGANIZMA, oslanja se na konvencionalnu medicinu i podržava proces lečenja. Metoda je dobila odobrenje od najviše institucije u svetu, od  Svetske zdravstvene organizacije.