Aviva metod za hormonalni balans

Aviva metod za hormonalni balans

Hormonalni balans je od velike važnosti, a čak i uz svesrdnu pomoć konvencionalne farmakologije, često nam je nedostižan. Moguće rešenje su posebne vežbe koje će vam povratiti vitalnost!

aviva_metod_za_hormonalni_balans_1

Koliko god pokušavamo da rešimo neki problem vezan za uspostavljanje hormonalnog balansa, ponekad je izuzetno teško doći do povoljnog ishoda bez obzira na broj popijenih lekova ili poseta endokrinologu. Kao što se vrlo često dešava u životu, rešenje je tu negde, blizu, na dohvat ruke, i jednostavnije je nego što smo ikada mogli da zamislimo.

Aviva Gabrijela Štajner, utemeljivač jedinstvene Aviva metode, čitavog života bila je fizički aktivna, roditelji su joj bili vrhunski sportisti u Mađarskoj pre II svetskog rata. Njeno detinjstvo je obeležila i teška bolest koju su njeni roditelji odbijali da leče konvencionalnim metodama, već su insistirali na tome da se aktivira radeći gimnastiku i plivajući. Misteriozna bolest se povukla, a ovo iskustvo će obeležiti život Avive Gabrijele Štajner. Kasnije, tokom života, usmeravala se i profesionalno ka sportu i gimnastici. Radeći sa grupom žena, želela je da osmisli vežbe za zagrevanje koje bi bile efikasne a opet ne prezahtevne. Rezultati su bili iznenađujući i to je bio začetak Aviva metode koju je sada priznala Svetska zdravstvena organizacija i predstavlja rešenje za kojim ste možda godinama tragali.

Jedina licencirana instruktorka Aviva metode kod nas je Natalija Trkulja i u razgovoru sa njom saznali smo zašto je ova metoda tako specifična i delotvorna, i koja su njena iskustva.

Natalija je za Aviva metod saznala pokušavajući da na prirodan način reši problem koji ju je mučio. "Za Aviva metodu sam saznala dok sam tražila rešenje problema vezanih za hormonalni disbalans i probleme sa mesečnim ciklusom. Potražila sam savet lekara i u više navrata dobila terapiju (veštačke hormone), koja je dovela do poboljšanja, ali su se tegobe stalno vraćale. Želela sam trajnije rešenje, i to na prirodan način, jer sam teško podnosila veštačke hormone. Srećan splet okolnosti (ako za nečim istrajno tragaš, pojaviće se) me je doveo u kontakt sa ovom nesvakidašnjom metodom, čiji je pokrovitelj Aviva fondacija sa sedištem u Izraelu. Odmah mi je privukla pažnju, jer sam sportski tip i uvek sam se bavila nekim vidom rekreacije. Sa nestrpljenjem sam iščekivala priručnik, i odmah krenula u primenu vežbi i već nakon mesec dana imala sam značajno poboljšanje, a nakon tri meseca, potpuni prestanak tegoba. Nastavila sam sa vežbama i rezultati su bili sve bolji. Otišla sam na kontrolu i rezultati su bili zadovoljavajući."

Nakon ovog početnog uspeha, Natalija je krenula da istražuje i saznaje dalje. Održavajući kontakt sa Aviva fondacijom, dobila je ponudu da se obuči za licencu za Aviva trenera. Tako je Natalija 2010. godine i postala prvi licencirani instruktor ove metode u Srbiji. "Po povratku iz Budimpešte počela sam da popularišem Aviva metod prvo među svojim prijateljicama. Zatim je usledio internet sajt i interesovanje za vežbe i sve više pozitivnih iskustava vežbača. U saradnji sa Life centrom pokrenuli smo redovne časove vežbi koje su u kratkom roku postale veoma posećene. Sada se sve više dama upoznaje sa ovim korisnim programom i uzima aktivno učešće u brizi za svoje zdravlje, osećaju se odlično, tegobe popuštaju, i kao najprijatniju moguću nuspojavu dobijaju zategnuto telo."

Natalija nam objašnjava dalje osnovne principe Aviva metode i zašto je ovaj sistem vežbi toliko efikasan: "U svojoj knjizi Prirodni lekoviti faktor u ginekologiji, dr Nina Risim objašnjava suštinu, odnosno šta se događa kada praktikujete vežbe ove metode. Serija vežbi, piše ona, povećava protok krvi oko jajnika i oni se bolje 'hrane', te zbog toga bolje rade. Povećan protok krvi otklanja 'zagušenja', a materica dobija masažu. Niz ritmičkih pokreta omogućava da u skladu sa optimalnim ciklusom od 28 dana, podešavate svoj mesečni ciklus i vreme trajanja menstrualnog krvarenja.