Usluge

Predmenstrualni sindrom (PMS)

Predmenstrualni sindrom (PMS)

 

 Fizičke i često emocionalne promene na mesečnom nivou su uzrokovane hormonima koji rade zajedno u koordinaciji između aktivnosti mozga i reproduktivnog sistema.

Jedno do dve nedelje pre početka menstruacije u organizmu usled hormonalnog disbalansa dolazi do pojava, koja u težim slučajevima uzrokuju razdražljivost, nervozu, depresiju, glavobolju, teškoće u koncentraciji, bolove u leđima, gubitak apetita/ pojačan apetit, mučninu, povraćanje, abdominalno nadimanje, slabost, vrtoglavicu, čak i povišenu telesnu temperaturu...

 

Šta se dešava?

Kada nivo hormona (estrogena i progesterona) naglo padne 7-10 dana pre menstruacije (normalno je da njihova koncentracija opadne neposredno pre menstruacije), to se ispoljava u vidu navedenih simptoma, poznatim kao PMS-odnosno predmenstrualni sindrom. Padom nivoa polnih hormona, između ostalog, remeti se rad i onih ćelija u mozgu koje proizvode hormon sreće. Ako je trajanje predmenstrualnog sindroma,PMS-a dugačko, a tegobe izražene, mogu značajno umanjiti kvalitet života u tom periodu. Pomoću sistema vežbi Aviva predupredićete pojavu simptoma PMS-a, ili će oni biti moprisutni u minimalnom obliku, jer ćete urednim vežbanjem održavati optimalnu koncentraciju hormona u krvi tokom svih faza mesečnog ciklusa.

 

Lečenjem osećaja nadutosti diureticima, glavobolje analgeticima, potištenosti i neraspoloženja antidepresivima zanemarujete temeljnu hormonalnu neravnotežu i najčešće ćete samo doprineti nastanku novih, neželjenih tegoba. Umesto da samo posežete za lekovima, promenite životne navike, vežbajte i uoči mentruacije iskusićete dobro raspoloženje, a kao sporedni efekat zategnuto telo, znači, dvostruko zadovoljstvo!

 

Praksa: vežbe Osnovne serije u redovnoj dinamici

 

  Aviva metoda nije ni holistički, niti „drugi alternativni način lečenja“ već je zasnovana na FIZIOLOGIJI ORGANIZMA, oslanja se na konvencionalnu medicinu i podržava proces lečenja. Metoda je dobila odobrenje od najviše institucije u svetu, od  Svetske zdravstvene organizacije.